Kripto Para Piyasası

Yükleniyor...
USD/TRY 48,70 ↑ %0,00
EUR/TRY 55,90 ↑ %0,00
GBP/TRY 65,19 ↑ %0,00
BIST 100 13.284,42 ↑ %1,23
Altın (gr) 6.828,96 ↓ %0,05
USD/TRY 48,70 ↑ %0,00
EUR/TRY 55,90 ↑ %0,00
GBP/TRY 65,19 ↑ %0,00
BIST 100 13.284,42 ↑ %1,23
Altın (gr) 6.828,96 ↓ %0,05
USD/TRY 48,70 ↑ %0,00
EUR/TRY 55,90 ↑ %0,00
GBP/TRY 65,19 ↑ %0,00
BIST 100 13.284,42 ↑ %1,23
Altın (gr) 6.828,96 ↓ %0,05
USD/TRY 48,70 ↑ %0,00
EUR/TRY 55,90 ↑ %0,00
GBP/TRY 65,19 ↑ %0,00
BIST 100 13.284,42 ↑ %1,23
Altın (gr) 6.828,96 ↓ %0,05
SON DAKİKA
Gündem

Alihan Kuriş soruşturmasında 29 gözaltı kararı: 23 şirkete kayyum atandı

Alihan Kuriş’in liderliğini yaptığı iddia edilen suç örgütüne yönelik soruşturmada kayıt dışı para ve menkul kıymet transferi yapıldığı tespiti üzerine 29 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Ayrıca 23 şirkete de kayyum atandığı bildirildi.

Alihan Kuriş soruşturmasında 29 gözaltı kararı: 23 şirkete kayyum atandı
Alihan Kuriş soruşturmasında 29 gözaltı kararı: 23 şirkete kayyum atandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik başlattığı soruşturma devam ediyor. 

Kamuoyunda “Süleymancılar” olarak bilinen yapıya yönelik yürütülen soruşturmada bugün sabah saatlerinde yeni bir gelişme daha yaşandı. 

29 ŞÜPHELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Soruşturma kapsamında kayıt dışı para ve menkul kıymet transferi yapıldığı tespiti üzerine 29 şüpheli isim hakkında daha gözaltı kararı verildi. 

SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASINA ARACILIK

Şüphelilerin örgütün yurt içi ve yurt dışındaki para hareketlerini organize ettiği, kayıt dışı finansal transferleri kolaylaştırdığı ve suç gelirlerinin aklanmasına aracılık ettiği değerlendirildi.

Soruşturmada, yurt dışına gönderilen yardım sevkiyatlarında nakit para gizlendiğine ve lojistik şirketleri üzerinden kayıt dışı para transferleri yapıldığına ilişkin deliller elde edildi.

23 ŞİRKETE KAYYUM ATANDI

Ayrıca şüphelilerin Türkiye’deki seçim süreçlerini etkilemeye yönelik organizasyonel ve finansal faaliyetlerde bulunduğuna ilişkin bulguların dosyaya yansıdığı bildirildi.

Şüphelilere ait adreslerde arama yapılırken, örgütle bağlantılı olduğu değerlendirilen 23 şirkete kayyum atanmasına karar verildi.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Başsavcılıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Soruşturmada elde edilen deliller doğrultusunda; Alihan Kuriş suç örgütüyle bağlantılı veya iltisaklı olduğu değerlendirilen bazı şahıslar ile şirketlerin, örgütün yurt içi ve yurt dışındaki para ve malvarlığı hareketlerini organize ettiği, kayıt dışı finansal transferleri kolaylaştırdığı ve suçtan elde edildiği değerlendirilen gelirlerin aklanmasına yönelik faaliyetlerde bulunduğu tespit edilmiştir.

Yine soruşturma kapsamında; kayıt dışı para ve menkul değer transferlerinin gerçekleştirildiği, örgütün resmi ve bürokratik süreçlerinde danışmanlık faaliyetleri yürütüldüğü, ihtiyaç duyduğu taşınır ve taşınmaz malvarlıklarının düşük bedellerle temin edilmesine aracılık edildiği, ayrıca yurt dışına yapılan yardım sevkiyatları içerisine nakit para gizlenerek suçtan elde edilen gelirlerin lojistik şirketleri vasıtasıyla sevk edildiğine ilişkin deliller elde edilmiştir.”

"İNCELEMLER ÇOK YÖNLÜ OLARAK DEVAM ETMEKTEDİR"

“Örgütün yurt dışına aktardığı maddi yardımların bir kısmının çevrim içi ödeme sistemleri üzerinden, önemli bir kısmının ise lojistik firmaları aracılığıyla kayıt dışı şekilde güvenilir kurye şahıslar vasıtasıyla ulaştırıldığı; usule aykırı yürütülen bu işlemlerin görünürde yasal hâle getirilmesi amacıyla bazı şirketler ve şahıslar tarafından danışmanlık hizmeti verildiği yönünde tespitlere ulaşılmıştır.

Ayrıca soruşturmada elde edilen dijital materyaller, tanık beyanları, mali kayıtlar ve diğer deliller kapsamında, şüphelilerin Türkiye Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilen seçim süreçlerini etkilemeye yönelik organizasyonel ve finansal faaliyetlerde bulunduklarına ilişkin bulgular da soruşturma dosyasına yansımış olup, bu husustaki inceleme çok yönlü olarak devam etmektedir.”

29 GÖZALTI , 23 ŞİRKETE KAYYUM

“Bu kapsamda 20/09/2026 tarihinde 29 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiş, şüphelilere ait ikamet ve iş yerlerinde arama işlemleri gerçekleştirilmiş, örgütle bağlantılı olduğu değerlendirilen 23 şirkete kayyum atanmasına karar verilmiştir.

Soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde titizlikle sürdürülmektedir.”

Kaynak: {Haber Merkezi}

Bu habere tepkini göster

Yorumlar 0

Yorum Yap

Yayınlanmaz
6 + 7 = ?

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın!