Antalya dünyada en fazla yabancı ziyaretçi ağırlayan kentlerden biri olarak öne çıkıyor.
Dünyanın her yerinden turistin ziyaret ettiği Antalya’yı bu yıl ziyaret eden kişi sayısı yaklaşık 14 milyon olarak belirlendi.
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu bu ziyaretçi sayısının uluslararası düzeyde olduğunu ve buna yerli turistlerin dahil olmadığını söyledi. Kavaloğlu; “Geçen seneye göre yüzde 5 gerideyiz ama jeopolitik durum, etrafımızdaki zor dönem ve küresel ekonomik şartlara rağmen bu rakamı başarılı buluyorum." diye konuştu.
“AVRUPA’DAKİ SAVAŞA RAĞMEN SEKTÖR AYAKTA”
Antalya turizminde en önemli pazarlar Rusya ve Ukrayna'nın 5 yıldır savaş halinde olduğunu anımsatan Kavaloğlu, komşu ülkelerde yaşanan gerilimlere, özellikle Avrupa'daki ekonomik durgunluğa rağmen turizm sektörünün tüm paydaşlarıyla dimdik ayakta olduğunu vurguladı.
Kavaloğlu, bu yıl Ukrayna, Özbekistan ve Macaristan pazarlarında artış yaşadıklarını kaydetti.
"ANTALYA RESORT TURİZMİN BAŞKENTİ"
Antalya'nın resort turizminde çok iddialı olduğunun altını çizen Kavaloğlu, "Dünyanın en önemli turizm merkezlerinden bir tanesiyiz. Özellikle Antalya, dünya resort turizmin başkenti." dedi.

“AVRUPA TATİLDE BİZİ TERCİH EDİYOR”
Kentteki turist hareketliliğinin 12 aya yayıldığını ifade eden Kavaloğlu, "Şu anda Almanya'daki 'Herbstferien' dediğimiz güz dönemi tatilleri devam ediyor, önümüzdeki hafta Hollanda'da sonbahar tatili var, İngilizlerin ve Rusların tatil ihtiyaçları bu dönemde de devam ediyor. Temmuz-ağustosa göre ekim fiyatları daha uygun, dolayısıyla iç pazarda da çocuğu okula gitmeyen kesim, tatilleri ya da balayı için Antalya'yı tercih ediyorlar." dedi.
"SPORTİF VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER HAREKETLİLİĞİ ARTIRIYOR"
Golf turizmi hareketliliğinin de eylül itibarıyla başladığını anlatan Kavaloğlu, gerek spor faaliyetleri gerekse kongre etkinlikleriyle kentin turist ağırlamayı sürdürdüğünü kaydetti.
Ayrıca kasımda Türkiye'nin ev sahipliğinde Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 31. Taraflar Konferansı'nın (COP31) Antalya'da yapılacağını anımsatan Kavaloğlu, "Hazırlıklar şimdiden başladı. Özellikle Belek bölgesinde hareketlilik var, kasımda da COP31 için önemli misafirleri ağırlayacağız." ifadelerini kullandı.
Kavaloğlu, Antalya'nın turizmi çeşitlendirmeyi başarmış bir kent olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)
Kaynak: {Haber Merkezi}

Yorumlar 0
Yorum Yap
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın!