ABD'li bağımsız Senatör Bernie Sanders, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Gazze soykırımı ve antisemitizm konularına değindi.
Sanders, "Bu nedenle çok net ifade edeyim; Gazze'deki soykırıma karşı çıkmak Yahudi karşıtlığı değildir" değerlendirmesinde bulundu.
ABD vatandaşlarından toplanan vergilerin İsrail hükümetine destek olarak gönderilmesine karşı çıkan Sanders, "ABD vergi mükelleflerinin paralarının İsrail'deki aşırılıkçı bir hükümet için milyarlarca dolar harcanmasına karşı çıkması Yahudi karşıtlığı değildir" dedi.
"NETANYAHU'NUN 73 BİN FİLİSTİNLİYİ ÖLDÜRME HAKKI YOK"
Sanders, daha önce de Minnesota eyaletinde düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada ABD hükümetinin İsrail'e sağladığı desteği ve İsrail'in Gazze'deki soykırımını eleştirmişti.
Ülkelerin meşru müdafaa hakkı olduğunu belirten Sanders, "(İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu'nun Filistin halkına karşı topyekun bir savaş yürütme hakkı yok. Çoğu kadın, çocuk ve yaşlı olan 73 bin Filistinliyi öldürme hakkı yok, 173 bin kişiyi yaralama hakkı yok" ifadelerine yer vermişti.
Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)
Kaynak: {Haber Merkezi}

Yorumlar 0
Yorum Yap
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın!