Venezuela Geçici Devlet Başkanı Delcy Rodriguez, başkent Caracas'taki Devlet Başkanı Sarayı Miraflores'te basın toplantısı düzenledi.
Rodriguez, Venezuela'da seçimlerin ne zaman yapılacağıyla ilgili tartışmalar hakkında konuştu.
"VENEZUELA HAZIR OLDUĞUNDA SEÇİM YAPILACAK"
ABD tarafından Nicolas Maduro'nun alıkonmasının ardından 5 Ocak'ta görevi devralan Rodriguez, ülkede şartların hazır olması halinde seçime gidileceğini belirterek şunları söyledi:
“Venezuela'nın zamanı geldiğinde sandık başına gitmeye tamamen hazır olması için durmaksızın çalıştım. Hiç şüpheniz olmasın, bu ülkede seçim yapılacak. Ancak bu süreç, Venezuela'nın tamamen hazır olduğu koşullarda gerçekleşecek.
"YAPTIRIM ÇEMBERİNİ KIRMAK İÇİN DİPLOMASİ YÜRÜTÜYORUM"
Venezuela'da demokratik huzurun sağlanması ve ülkeye yönelik yaptırım çemberinin tamamen kırılması için yoğun bir diplomasi yürütüyorum."
Seçim tarihini belirleyen mercinin kendisi olmadığını söyleyen Rodriguez, “Venezuela'da yürürlükte olan bir Anayasa ve bu Anayasa'nın teminat altına aldığı demokratik bir düzen mevcuttur” diye konuştu.
Kaynak: {Haber Merkezi}

Yorumlar 0
Yorum Yap
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın!