İstanbul Valiliği tarafından okullardaki ibadet alanlarına ilişkin yeni bir düzenleme hayata geçirildi.
İstanbul Valisi Davut Gül imzasıyla 39 ilçe kaymakamlığı ve ilgili kurumlara gönderilen yazıda, öğrencilerin ve eğitim çalışanlarının ibadet ihtiyaçlarının karşılanmasının eğitim ortamlarının düzenlenmesi açısından önem taşıdığı belirtildi.
Yazıda, öğrencilerin ibadetlerini güvenli ve uygun koşullarda gerçekleştirebilmeleri, bu amaçla okul dışına çıkışların azaltılması ve eğitim süreçlerinin kesintiye uğramaması amacıyla okul bünyelerinde uygun fiziki şartlara sahip mescit alanlarının oluşturulması gerektiği ifade edildi.
YENİ OKUL PROJELERİNDE MESCİT ALANI YER ALACAK
Valilik tarafından gönderilen yazıda, yeni yapılacak okul ve eğitim kurumlarının proje aşamasında mescit alanlarının planlamalara dahil edilmesi istendi.
Cuma namazı gibi toplu ibadetlere katılmak isteyen öğrenciler ve eğitim çalışanları için yeterli kapasiteye sahip alanların oluşturulması gerektiği belirtilirken, bu alanların okul yapısının ihtiyaçlarına uygun şekilde tasarlanması gerektiği vurgulandı.

MEVCUT OKULLARDA UYGUN ALANLAR DEĞERLENDİRİLECEK
Hâlihazırda kullanılan okul ve eğitim kurumları için de düzenleme yapılması talep edildi.
Yazıda, mevcut fiziki imkanlar çerçevesinde uygun alanların değerlendirilerek mescit olarak kullanılabilecek bölümlerin oluşturulması istendi. Bu kapsamda okulların mevcut yapıları dikkate alınarak uygun çözümler geliştirilmesi hedefleniyor.
AMAÇ EĞİTİM SÜREÇLERİNİN AKSAMAMASI
Valiliğin yazısında, öğrencilerin ibadet ihtiyaçlarını okul içinde ve güvenli bir ortamda karşılayabilmesinin eğitim faaliyetlerinin düzenli yürütülmesine katkı sağlayacağı belirtildi.
Öğrencilerin ibadet gerekçesiyle okul dışına çıkışlarının azaltılması ve ders saatlerinin daha verimli kullanılması amacıyla bu düzenlemenin yapılmasının önem taşıdığı ifade edildi.
KAYMAKAMLIKLARA VE İLGİLİ KURUMLARA BİLDİRİLDİ
İstanbul Valiliği tarafından hazırlanan yazı, kent genelindeki 39 ilçe kaymakamlığı ile ilgili kurumlara gönderildi.
Düzenleme kapsamında yeni eğitim yapılarında planlama sürecinden itibaren gerekli alanların oluşturulması, mevcut okullarda ise imkanlar doğrultusunda uygun bölümlerin belirlenerek kullanıma hazırlanması istendi.

Kaynak: {Haber Merkezi}

Yorumlar 0
Yorum Yap
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın!